poniedziałek, 4 sierpnia 2014

Olej ze słonecznika-recenzja

Informacje od producenta:
Olej słonecznikowy pozyskujemy z najwyższej jakości ziaren słonecznika tłoczonych na zimno. Unikalna technologia zachowuje w pełni walory smakowe oraz zdrowotne naszego oleju. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych oraz witaminy E, które w dużej mierze są odpowiedzialne za obniżenie poziomu cholesterolu oraz wspomaganie i stymulowanie naszego układu odpornościowego. Olej słonecznikowy ma także szerokie zastosowanie w kosmetyce, stosowany na skórze ogranicza powstawanie zmarszczek oraz utrzymuje nawilżanie skóry.
Należy stosować go na zimno jako dodatek do surówek , oraz potraw duszonych i gotowanych. Nie należy go podgrzewać do temperatury 100 stopni.
Bez dodatku konserwantów. Trzymać w chłodnym miejscu z dala od źródeł światła.

Moja opinia:
Olej ze słonecznika znajduje się w butelce z grubego szkła o pojemności 250 ml.Można go stosować w kuchni,a także jako kosmetyk.Zapobiega powstawaniu zmarszczek,a także nawilża naszą skórę.Nadaje się do surówek,potraw duszonych i gotowanych.Zawiera witaminę E i jest bez konserwantów.Nadaje naszym potrawom ciekawy smak.Jest to bardzo zdrowy produkt,obniża poziom naszego cholesterolu,a także wspomaga nasz układ odpornościowy.Ja osobiście ten olej wykorzystałam w kuchni i zrobiłam z niego domowy majonez,na które przepis znalazłam tutaj:KLIK ,jak i również wykorzystałam go do sałatek.Olej można zakupić w cenie 22 zł / 500 ml lub 34 zł / 1000 ml na stronie sklepu: KLIK


Zalety:
-cena
-pojemność
-smaczny
-wiele zastosowań
-zdrowy
-bez konserwantów

Wady:
-brak

Ocena:
5+/5


2 komentarze: