piątek, 16 maja 2014

Majonez kętrzyński stołowy-recenzja

Dziś przychodzę do Was z recenzją Majonezu stołowego,który otrzymałam od Credopr .
Informacje od producenta:
Majonez stołowy kętrzyński produkowany jest na bazie oleju rzepakowego z uszlachetnionych odmian, żółtka w proszku, uzdatnionej wody i bukietu przypraw. Majonez posiada jednolitą gładką konsystencję o jasnokremowej barwie. Zapach charakterystyczny dla majonezu. Smak lekko kwaskowaty właściwy dla użytych przypraw. Majonez kętrzyński jest doskonałym dodatkiem do sałatek, jaj i wędlin, może stanowić również cenny zamiennik masła i margaryny w przygotowaniu kanapek. Produkt nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków.

Moja opinia:
Majonez znajduje się w słoiku 220 g.Jest koloru białego.Lekko kwaskowaty,ale dzięki temu jest wyrazisty.Nie jest mdły.Majonez nie zawiera żadnych konserwantów i sztucznych dodatków co jest jego największym plusem.Nie jest ani za rzadki,ani za gęsty wprost idealna konsystencja.Jego zapach jest charakterystyczny jak dla majonezu.Kosztuje około 5 zł i jest łatwo dostępny w moich okolicach.Nadaje się do sałatek,kanapek lub do jajek z majonezem.

Zalety:
-cena
-dostępność
-smaczny
-bez konserwantów
-nadaje się do wielu potraw
-nie jest mdły
-idealna konsystencja

Wady:
-brak!

Ocena:
5/5

Zapraszam na stronę producenta: KILK

3 komentarze: